Civilektől civilekről nemcsak civileknek

Civil háló

Civil háló

Közösségi cselekvések az Avas lakótelepen

2015. február 19. - Dialog Egyesulet

image002.pngA Dialóg Egyesület fő profilja a közösségfejlesztés. Egyik terepe Miskolc Avas nevű városrészében található lakótelepi környezetben. Mint a zsúfolt lakónegyedeknél általában, az elidegenedés és elmagányosodás napi szintű problémaként jelentkezik. Az egymás mellett élő emberek csoportjának, például egy lépcsőház lakóinak közösség felé való elmozdítása történhet egy közös ügy megvalósítása mentén, ahol a közös érdekérvényesítés gyakorlata reményeink szerint a későbbiekben egy kölcsönös érdekképviselet magja lehet.

A helyi cselekvések nagyban elősegíthetik azt, hogy a lakók képesek legyenek például közvetlen környezetük élhetőbbé tételéért tenni. Egyesületünk több lépcsőház lakóival működött már együtt hasonló közösségi akciókban, ilyenek például - lábazatfestés, lépcsőfestés, utcai virágládafestés, a napokban pedig lépcsőházi fal- és korlátfestésnél segítettünk. 

Reméljük, hogy néhány év múlva közösséggé formálódnak az itt egymás mellett lakók és képesek lesznek külső segítség nélkül tenni megálmodott közös céljaikért.

 

kepatmeretezes_hu_lbazat.jpg

kepatmeretezes_hu_virglds.jpg

kepatmeretezes_hu_pro_3662.jpg

kepatmeretezes_hu_dscn2902.JPG

kepatmeretezes_hu_lpcshzfestsaszilvs15ben8.JPG

süti beállítások módosítása