Civilektől civilekről nemcsak civileknek

Civil háló

Civil háló

A Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége Egyesület önkénteseket keres!

2015. február 24. - Gal Zsuzsanna
A Társadalmi Megújulás Operatív Program „Az önkéntesség elterjesztése” keretein belül a Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége egyesületnek célja az önkéntesek megtalálása és bevonása. Továbbá a felnőtt lakosság önkéntességre való hajlandóságának növelése, az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsültségének emelése és ezzel együtt az önkéntesség helyi/térségi szintű népszerűsítése. Kiemelt célja az önkéntesség hasznosságának bemutatása és önkéntesek bevonása a társadalom és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló közcélú feladatok ellátásába, konkrét önkéntes programok megvalósításán keresztül. Ennek keretében a Szülőszövetség több partnerrel, például: a Heves megyei középiskolákkal, munkahelyi közösségekkel és a Munkaügyi Központtal létrejött egy olyan megállapodás mely a résztvevők javát szolgálja. 

hands_by_ext_seeno.jpg

A Szülőszövetség célja:

Heves megyei hátrányos helyzetű családok számára önkéntes segítők biztosítása. (Az egyesülethez tartózó családok többsége egyszülős, leggyakrabban anyuka, akik számos területen várják a segítséget.) A célcsoport tagjai, az érintett családtagok, az ellátó intézmények és a segítők számára olyan kezdeményezések beindítása, melyek csökkentik a társadalmi hátrányokat, új esélyeket teremtenek és hozzájárulnak az érintettek életminőségének javításához. Az egyesület a szükséges feltételeket biztosítja az önkéntesek toborzása, felkészítése, tevékenységük folyamatos támogatása érdekében és lehetőséget biztosít az önkéntesek részére utazási költségtérítésre is.

unnamed.jpgA családoknál végezhető önkéntes tevékenységek közül néhány: 

- személyes beszélgetés és közösségi portálokon való kapcsolattartás
- az egyesület rendezvényein való részvétel és a rendezvényen    való segítés
- séta a sérült személlyel esetleg hozzátartozóval
- segítés a háztartásban, például: bevásárlás, gyermekfelügyelet, adományok gyűjtése, tárolása és szállítása, tüzelőfavágás, stb.
- gyermekek fejlesztése, masszírozás
- szabadidős programok
- hivatalos ügyek intézésében való közreműködés


156_1.jpgAz egyesületnél végezhető önkéntes tevékenységek:


  - érintett családok felkutatása, részükre tájékoztató anyagok eljuttatása
  - rendezvényeken való közreműködés
  - adminisztrációs és irodai feladatokban közreműködés
  - SZJA 1 % kampány
  - marketing tevékenység
  - közösségi oldalakon való megjelenés erősítése

süti beállítások módosítása