Civilektől civilekről nemcsak civileknek

Civil háló

Civil háló

Adománygyűjtő kampányunkról

2015. július 24. - civilhalo

Szöveg: FÉSZAK-Kör

2014 decemberében alakult meg a FÉSZAK-Kör egyesület égiszén belül működő szociális szövetkezetünk a Fészak - Fészek Szoc. Szöv.

A szövetkezet egy egészen különös üzleti tervvel, elképzeléssel alakult, mivel a tagok különböző településeken élik mindennapjaikat, ezért nem lesz fix telephelye a szövetkezetnek, csak célja, az Észak-Abaúji térség látogatottságát megcélzó települési programturizmus. A Szociális szövetkezet 9 településen fogja kifejteni tevékenységét, minden helyen megtalálva a turisztikában rejlő kihasználatlan potenciált, a programturizmust.

11281.jpg

Fotó: Fortepan.hu

A programturisztikai élményelemeket már üzleti terv szintjén megtaláltuk, a fő kérdés most az, hogy miként gyűjtsünk forrásokat. Támogató szervezeteket próbáltunk keresni, akik láthatnak potenciált elképzeléseinkben. Megkerestük az érintett önkormányzatokat, de leginkább a támogató forrásgyűjtést szeretnénk megvalósítani, lehetőséget látva abban, hogy elképzelésünket más szervezetek, egyének is érdemesnek találják a megvalósításra.

Programturisztikai elképzeléseink:

Egy nap Aba Sámuel egykori birtokán

Történelmi séta Göncön

Tájházi Napok Hidasnémetiben

Pányoki gyógynövénytúrák

Kenyérsütés Pányokon

Kajaktúra a Hernádon

Pecatábor Hernádszurdokon

Vadlesjárás Hernádszurdokon

Ásványgyűjtő túra

Telkibánya élménytúrák

Hernádparti relaxálás Zsujtán

Ezen elképzeléseink a jelenlegi turisztikában hiányt jelentenek, mert senki sem kínál ezen a környéken konkrét programcsokrokat. Fontosnak tartjuk felhívni a szociális szövetkezetet megismerő civilek figyelmét a szervezet munkájára és arra, hogy a szervezet alapeszméje, az önfoglalkoztatás, milyen lehetőségeket rejt magában a jelenlegi megváltozott munkaerő-piaci helyzetben, amikor is tagjainknak kitörést szeretnénk nyújtani a munkanélküli vagy épp közmunkás státuszból. Térségünk az ország, és egyben az egész EU legrosszabb térsége a foglalkoztatási mutatók szempontjából.

 

 

 

süti beállítások módosítása