Civilektől civilekről nemcsak civileknek

Civil háló

Civil háló

Adománygyűjtő kampányunkról

2015. szeptember 22. - Laboda Georgina

Az egyesületünk adománygyűjtő kampányt szervezett 2015. július 30-án a Pécsett, István-aknán elő embereknek. Mivel egyesületünk nem túl jártas még a hasonló kampányok szervezésében, ezért úgy éreztük, hogy használt ruhákat kezdünk el gyűjteni, hogy tapasztalatot szerezzünk a fundrising kampányok szervezésében és lebonyolításában.

István-akna a város egyik legelmaradottabb szegregátuma. A területen közel 300 ember él, ebből mintegy 100 gyermek. A városrész környezeti és foglalkoztatottsági adottságai indokolják, hogy erre a környékre nagyobb figyelmet fordítsunk. A rendkívül rossz lakhatási körülmények ellenére ez a terület a város semmilyen fejlesztési tervében nem szerepel, a többi városi szegregátumhoz képest is kívül esik a városon, nehezen megközelíthető. Az itt elő emberek nagy része munkanélküli, illetve állandó jövedelemmel nem rendelkező. Így fontosnak tartottuk, hogy ebben a szegregátumban jelen legyünk munkánkkal.

Az adományok felajánlásokból érkeztek, az egyesületünk munkatársai gyűjtötték a ruhákat és törekedtek arra, hogy a közeledő iskola kezdés miatt, viszonylag sok gyerekruha összejöjjön, hogy a kicsik is megfelelő minőségű ruhában kezdhessék meg a tanítást. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is hozzájárult felajánlásokkal a ruhaosztáshoz.

szo_ro_lap.jpg

Az adományruhákat rendszereztük és kiválogattuk, hogy lássuk, melyek vannak még jó és megkímélt állapotban. A ruhák összegyűjtése is komoly logisztikát igényelt egyesületünktől, és törekedtünk arra, hogy minél alacsonyabb költségvetésből kijöjjünk, mivel erre egyéb forrásból pénzt nem tudtunk fordítani.

Az előkészítő munkák után István-aknán turkáló formájában osztottuk szét a ruhákat. Az embereknek szórólappal hívtuk fel a figyelmét, hogy ruhaadományokból szervezünk nekik ingyenes ruhavásárt. A turkáló nagyon népszerű volt a helyiek között, és senki sem tért haza adományruha nélkül. Önkénteseink a helyszínen segítettek ruhákat találni a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Bízunk benne, hogy hamarosan újra sikerül egy hasonló kampányt megszerveznünk és esetlegesen új ruhákat is oszthatunk.

süti beállítások módosítása