Civilektől civilekről nemcsak civileknek

Civil háló

Civil háló

TEDxNagyerdő

2015. október 01. - civilhalo

Bemutatkozások: L. Ritók Nóra. Pedagógus vagyok és képzőművész. Az állami oktatásban kezdtem dolgozni, majd 16 éve alapítottam egy civil szervezetet, hogy fenntartója legyen egy olyan művészeti iskolának, ami gyermekközpontúbb, komplexebb fejlesztést nyújt, mint amire az állami keretek között lehetőségem volt. Mivel sok hátrányos helyzetű gyerek járt hozzánk, így az iskola mellé hamarosan szociális munka is társult. Ma az alapítványunk a 600 gyerek képzése mellett egy esélyteremtő integrációs modellt fejleszt, mely már mérhető eredményeket mutat. A munka több szintű, a családoktól a döntéshozásig próbál hatni, sokféle innovatív megközelítéssel. Hiszem, hogy az integráció megteremthető. Csak türelem és szeretet kell hozzá.


Balog Jenőné. Három éve az Igazgyöngy Alapítvány helyi segítő munkatársaként dolgozom Toldon. 41 éves, oláh cigány asszony vagyok. Ez az első munkahelyem. Segítek a közösségfejlesztésben, a SZUNO projektben, és még sok minden másban is, ami éppen kell. Jó így, mert látom, máshogy is lehet élni, és próbálok ehhez hozzásegíteni másokat is a faluból.

=====
★ További előadók: http://www.tedxnagyerdo.com/speakers/

=====
★ Időpont: 2015. október 17., szombat, 14 órától.
Jelentkezés és jegyvásárlás: http://www.tedxnagyerdo.com/jelentkezes/

=====
★ Mi az a TED? A TED 1984-ben indult Kaliforniában egy kis, exkluzív és különleges konferenciaként, és mára világszerte fogalommá vált. A világ talán legizgalmasabb, legkeresettebb és legkomolyabb, nem szigorúan szakmai jellegű konferenciája, amely az Ideas Worth Spreading (gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni) szlogen fogalmaz meg legtömörebben. A TED konferenciák 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal rendkívül intenzív és inspiráló élményt jelentenek.
A TEDxNagyerdő egy TED-licenszen alapuló, de önálló szervezésben megvalósuló, TED-szellemiségű esemény, amely 2012 óta minden év októberében kerül megrendezésre. Szeretnénk, ha a pozitív és alkotó gondolkodás az életünk része lenne, hogy ezáltal értékesebbé tudjuk tenni életünket és embertársaink életét. Hiszünk abban, hogy "a legjobb előadók nagylelkű adakozók, akik segítenek az embereknek, hogy megváltoztassanak valamit". Meg szeretnénk mutatni, hogy sok ilyen ember él köztünk, legyünk büszkék rájuk és figyeljünk a hívó szóra.
http://www.tedxnagyerdo.com/jelentkezes/

süti beállítások módosítása