Civilektől civilekről nemcsak civileknek

Civil háló

Civil háló

Napkollektoros jövő

2016. január 28. - civilhalo

Évindító sorozatunkban megkérdeztük a velünk együtt dolgozó civil szervezetek munkatársait, mi történt velük tavaly és milyennek álmodják meg az idei évüket. Sorozatunk második részében kérdéseinkre az Észak-abaúj 8 településén tevékenykedő közösségfejlesztő szervezet, a FÉSZAK munkatársai, Vadásziné Ureczky Orsolya és Cservák Ildikó válaszoltak.

Mire vagytok a legbüszkébbek a 2015-ös évből? 

FÉSZAK: Azt a munkát, amit eddig csak a szabadidőnk kis részében tudtuk végezni, most teljes munkaidőben az egyesületre fordítjuk.

Mi volt számodtokra a legszebb emlék a 2015-ös évben?

A hernádszurdoki Vízügyes Üdülőbe, a "Zuhogóba" szervezett FÉSZAK találkozó. Ez a helyszín elméletileg mindenki által közismert hely (a települések egyébként is közel vannak egymáshoz), mégis a legtöbb résztvevő meglepődésének adott hangot, hogy ő még sohasem járt itt, és el voltak ragadtatva a táj szépségétől. Fő látványosság itt a Hernád folyón lévő mini duzzasztó, ami egy vízesés hatását kelti. A rendezvény nagyon jól sikerült: a hivatalos részen kívül volt szalonnázás, népi játékok. A jó hangulatot a szemerkélő eső sem tudta elrontani.

Mik a terveitek a 2016-os évben? 

Szeretnénk, ha megvalósulna a kampánytervünk, és első körben minden FÉSZAK-os településen meg tudnánk építeni egy-egy napkollektoros gyümölcsaszalót. A FÉSZAK-kal együttműködő egyesületekkel valamint a FÉSZAK-hoz tartozó településekkel pedig több közös programot szeretnénk.

fe_szak.jpg

Ha lenne egy jó tündér, mit kívánnátok tőle? Mikro és makroszinten egyaránt.

Még több aktivitást a tagok részéről. És hogy a céljaink megvalósításához mindig találjunk megfelelő forrást.

 

süti beállítások módosítása