TASZ azért dolgozik, hogy bárki megismerhesse alapvető emberi jogait és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. Norvég makroprojektünk célja civil szervezetek kapacitásfejlesztése a TASZ állampolgári szabadságjogok és politikai részvételi jogok területén folytatott munkájának megosztása révén. Célunk olyan stratégiai együttműködések kialakítása, melyek során az elmúlt 20 évben felhalmozott tapasztalatainkat hatékonyan tudjuk átadni más civil szervezetek számára.

A projekthez csatlakozott civilek, olyan helyi és regionális szervezetek, amelyek az érdekérvényesítés terén világos küldetéssel és aktivitással rendelkeznek. A TASZ a szervezetek igényeinek felmérése alapján kidolgozott egy tematikusan egymásra épülő tréning-sorozatot,melyek fókuszában a hatékony média és kommunikációs stratégiák és eszközök, támogatásszerzés és forrásteremtés, emberi és állampolgári jogi ismeretek és ügyképviseleti (advocacy) stratégiák és eszközök állnak. A tréningek során saját legjobb és legrosszabb tapasztalatainkat tudjuk megosztani, jogászaink ugyanakkor konkrét tudással, jogi tanácsadással is fel tudják vértezni a szervezeteket. (Róluk bővebben itt olvashatsz.)

A projekt részeként indítottuk a ciha.blog.hu oldalt is, mert kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy a szervezetek hírt adjanak álláspontjukról, küldetésükről, sikereikről és tapasztalataikról, ezen az úton is esélyt adva ügyük támogatottságának növelésére. Célunk, hogy a most részt vevő szervezeteken túl mások is csatlakozzanak ehhez a közös oldalhoz.