Civilektől civilekről nemcsak civileknek

Civil háló

Civil háló

AlkoTárs: elindult az Élmény-Tár-Tanoda adománygyűjtő kampánya

2016. március 04. - EEreje

Az AlkoTárs kampány célja, hogy a tavasz folyamán megvalósíthassunk négy képességfejlesztő, kreatív műhelyt az Élmény Tár Tanodában. Március és május között a Tanodába járó gyerekeknek olyan fejlesztő programot szervezünk, amely során javulnak tanulási képességeik és ezáltal jobban teljesítenek majd az iskolában.

Ennek finanszírozására közösségi kezdeményezést indítunk, fiatal művészek segítségével. A tanodánkba járó gyerekek lerajzolták legkedvesebb dolgaikat, amelyeket művészek öltöztettek új ruhába, közelítették meg új szemszögből. Az így elkészült MINDEN NAPRA EGY KÉP képpárokat április 2-án elárverezzük, az aukción befolyt összeget pedig a tanulássegítő programunk megvalósítására fordítjuk.

Az árverés részleteiről, folyamatosan frissülő információkat ITT találhattok.

Első nap, első kép (2016. március 3.): Kalányos Szinti - Várvölgyi Anita

alkotars.jpg

Kalányos Szinti

Szintinek négy testvére van és Gyárvároson él szüleivel egy nagyon pici, egy szobás lakásban. Szinti nehezen nyílik meg, nagyon csendes és hihetetlenül kreatív kislány. Imádja a rajz, kreatív és társasjáték műhelyeket az Élmény Tár Tanodában. A társasjátékokban annyira profi, hogy ő az első, aki segít a társainak.

Várvölgyi Anita

A Kaposvári Egyetem Művészeti Karának II. évfolyamos festő szakos hallgatója. Gyerekkorom óta fest és rajzol. Első kiállítása 6 évesen volt.

Egyéni kiállításaim:
1996 Kaposvár
2003 Kaposvár
2010 Kaposvár
2014 Horvátország

Többféle stílusban készíti munkáit. Közel áll hozzá a realista és a szürrealista stílus,figurális ábrázolás. A képzőművészeten kívül zenével is foglalkozik, a Projekt Akusztik nevű zenekar egyik tagja.

Miért csatlakozott Anita a kampányhoz?

Az AlkoTárs-jótékonysági felhívásra egy kedves barátom hívta fel a figyelmem. Az Élmény Tár Tanoda hátrányos helyzetű gyerekeket támogat, mentorál. A Tanoda kevés pénzből működik, ezért szerveztek egy gyűjtést, hogy március hónapban is nyitva tudjanak maradni és segíteni tudják ezáltal a szegény sorsú gyerekeket. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon szép gesztus ezért örömmel vállaltam a feladatot. Kifejezetten nehéz volt kiválasztanom, melyik gyerekrajzot dolgozzam át. Egytől egyig kiváló munkákat láttam: végül Szintiáét választottam.Lovat szeretne és egy tündér varázsol neki egyet. Egy nagyon szép és kedves gondolat kivetülését láttam az ő munkájában, ezért ezt dolgoztam át.

Elérhetőségeim:
E-mail: varvolgy.anita@gmail.com
Facebook: Várvölgyi Anita

süti beállítások módosítása