Civilektől civilekről nemcsak civileknek

Civil háló

Civil háló

Mosoly az arcokon

2016. január 28. - civilhalo

Évindító sorozatunkban megkérdeztük a velünk együtt dolgozó civil szervezetek munkatársait, mi történt velük tavaly és milyennek álmodják meg az idei évüket. Sorozatunk harmadik részében kérdéseinkre a pécsi KHETANIPE Egyesület munkatársai, Laboda Lilla és Nagy Kata válaszoltak.

Mire vagytok a legbüszkébbek a 2015-ös évből? 

Lilla: A 2015-ben aktívan közreműködtem a “Dajka"-programunk lebonyolításában és ennek során sok tapasztalattal és ismeretekkel gazdagodtam, többek között a pályázati elszámolással kapcsolatosan. Segítettem a beszerzésekben és a pénztár folyamatos vezetésében.

Kata: Foglalkoztatási mentorként dolgoztam a konzorciumi partnerként megvalósított DDOP-programban, amely során az érintett szegregátumban élő hátrányos helyzetű embereknek segítettem az elsődleges munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, munkakeresését. Egy középiskolákban megvalósított érzékenyítő tréningsorozat részeként elkészítettem egy, a Roma Holokauszttal kapcsolatos interjúfilmet.

Mi volt számodra a legszebb emlék a 2015-ös évben? 

Lilla: A Caritas által felajánlott karácsonyi ajándékcsomagokat személyesen vittük ki a rászoruló gyermekeknek a város különböző szegregátumaiban. Az Országos Roma Önkormányzat által kiírt pályázat nyerteseinek munkatársaimmal közösen eljuttattuk a nyeremény táblagépeket. A legszebb emlék számomra a gyerekek öröme és mosolya volt.

Kata: A mentorkodásom során különösen megmaradt bennem egy személyes siker: egy fiatal egyedülálló anyuka önbizalmát és önbecsülését a közös munka során megerősítve elértük, hogy stabil, jól fizető munkához jutott, ahol nemcsak hosszú távon tervezhet, de be is illeszkedett és jól érzi magát.

img_5940.jpg

Mik a terveid a 2016-os évben? 

Lilla: Remélem, hogy a decemberben leadott tanoda pályázatunk nyer, és júniustól mentorként dolgozhatok  benne. Remélem, hogy sikeresen meg tudjuk valósítani a kampánytervünket, és elkészítjük a kisfilmet is.

Kata: Remélem, hogy a sok leadott és még leadásra váró pályázat valamelyike nyer, és valamelyikben projektvezetőként vehetek majd részt. Jól sikerül a kampány.

Ha lenne egy jó tündér, mit kívánnál tőle? Mikro és makroszinten egyaránt.

Lilla: Legyen egy saját íróasztalom. Sok pályázatunk nyerjen.

Kata: Az egyesület még sokáig sikeresen tudjon működni, minél több projektet meg tudjunk valósítani. Sok tehetséges és kitartó munkatárssal bővüljön a szervezet, jobban és többet foglalkozhassak a kommunikációs és marketing résszel.

 

süti beállítások módosítása