Civilektől civilekről nemcsak civileknek

Civil háló

Civil háló

Bemutatkozik az Avasi Közösségi Kávézó

2015. február 16. - Dialog Egyesulet

kk_logo.jpgA Dialóg Egyesület közel 5 éves munkájának eredményeként, a lakosság kérdőíves, interjús, közösségi beszélgetésen történt véleménynyilvánításai alapján, a lakosság igényeire alapozva nyitott meg Miskolcon az Avas lakótelep újabb közösségi tere, az Avasi Közösségi Kávézó (AKK).

Közösségi tér, mely pótolja azt a hiányt, amit a meg nem épült avasi művelődési ház, mozi, és egyéb művelődési, kulturálódási funkciójú helyek töltöttek volna be.

Az AKK teret és infrastruktúrát biztosít az Avas lakóinak ötleteik megvalósításához, informális és formalizált társaságok összejöveteleihez.

kepatmeretezes_hu_2014091111_24_361.jpg

Az önkormányzat által biztosított helyiség együttes felújítása, berendezése a környék lakosságának, a közelben működő intézmények, szervezetek munkatársainak bevonása mellett folyt 2014. szeptember- október hónapban. Sokan ajánlották fel bútoraikat, eszközeiket, illetve önkéntes munkájukat.

kepatmeretezes_hu_dsc_0296.JPG

AZ AKK hivatalos megnyitójára 2014. október 22-én került sor.
Azóta működése folyamatos, egyre több állandósult programmal, melyek közül több a helyi (avasi) lakosok kezdeményezésére és általuk vezetve zajlik (Panelkertész Klub, Retro filmklub).
Bár a rendszeres klubok többsége a jelenlegi működtetők ötletén alapulva indult, az azokon résztvevők folyamatosan veszik át azok vezetését. (Pachwork és Varróklub, Jelnyelvi Klub, Irodalmi Klub, Párbeszéd Kör, Fórum Színház).

kepatmeretezes_hu_pro_54872.jpg

A kávézó igyekszik a helyiek képzésében is lehetőséget nyújtani, így a közösségi koordinátor tréning (KÖFE), számítástechnikai alapismeretek idősebbeknek, számítógépes grafika felhasználói ismeretek munkatársaknak.

Mindezek mellet próbahelyszínként is rendelkezésre állunk a helyi zenei formációk számára.

Rendszeres programjaink mellett alkalmi kulturális programok is helyet kapnak a kávézó programjában.

kepatmeretezes_hu_img_0050.JPG

A jelenleg heti 10-12 rendezvény, a folyamatos plakátolás és internetes jelenlét napi szinten generál újabb és újabb érdeklődőket, résztvevőket és a lakosságtól származó ötleteket.

A kávézó hétfőtől szombatig, naponta 10:00-19:00 óráig biztosan nyitva, de előzetes megbeszélés, igény alapján hosszabb és akár vasárnapi  nyitva tartás  is megoldható.

kepatmeretezes_hu_10842043_772047842883310_3342221672403452722_o.jpg

süti beállítások módosítása