Civilektől civilekről nemcsak civileknek

Civil háló

Civil háló

Élettel töltik meg az Avas felújított közösségi tereit

2015. június 19. - civilhalo
Szomszédsági főzés, sportbemutató, kutyaszépségverseny és helyi szervezetek bemutatkozása is színesítette a Dialóg Egyesület egész napos rendezvényét, melyet az Avas különböző közösségi terein tartottak csütörtökön. A program célja a felújított helyek népszerűsítése.

 

Délelőtt a Sályi utcai játszótér melletti területre várták az avasiakat egy jó kis szomszédsági főzésre. Hamar fellobbantak a lángok az üstök alatt, a munkából a családok minden tagja, a gyermekek, szülők és nagyszülők is kivették a részüket.

A szervező Dialóg Egyesület közösségfejlesztő munkatársa elmondta, a városrész felújított tereit minél inkább szeretnék élettel megtölteni. Mátyás Lilla hozzátette, az a céljuk, hogy a helyiek felfedezzék maguknak, és minél aktívabban el is kezdjék használni a játszótereket, padokat, kutyafuttatókat, a fitnesz-parkot. Szeretnék, ha az avasiak maguk is kezdeményeznék programok szervezését, élettel megtöltve így a közösségi tereket.

dialog_avas_150618_ki_1.jpg

A "Csütörtökön együtt – egy nap az Avason az Avasért" címmel megrendezett egésznapos rendezvényen – a szomszédsági főzés mellett – sportbemutatóra és kutyaszépségversenyre is várták az érdeklődőket.

A Mandulás sétányon helyi önszerveződések, civil és egyéb szervezetek mutatták be tevékenységeiket. Kitelepült az Avasi Patchwork Klub, az Avasi Kézműves Klub, az Avasi könyvcserepont, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány, a Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény is.

Délután az Avasi Közösségi Tér kínál kultúrprogramokat: az Avasi Fotókör újabb kiállítása nyílt meg fél 4-kor, lesz még kerekasztal-beszélgetés az Avasi monológok című történeti kiadvány kapcsán, végül az "Életjel" című avasi dokumentumfilm vetítése zárta a napot.

A rendezvény a „Szociális célú városrehabilitáció – Miskolc Avas-dél akcióterületen” című, ÉMOP-projekt eseménye, helyszíneit pedig a városrehabilitációs projekthelyszínek adták.

 

süti beállítások módosítása